İçeriğe geç

Teretur Ne Demek

Teretur nedir?

Adana mutfağının özel mezelerinden biri olan Teretür çok lezzetlidir. Bu çok basit mezenin temel malzemeleri marul, tahin ve yoğurttur. En önemli püf noktası marulu tuzla iyice ovup suyunu çıkarmaktır.

Teratür nedir?

Günümüzde Tarator, Toroto veya Taratuar; bazı Balkan ülkelerinde ve Kıbrıs adasında hazırlanan, tzatziki’den esinlenerek yapılmış ve ona benzeyen soğuk bir yemek olarak bilinmektedir.

Marul tarator nasıl yapılır?

Teretür – Salata tarator tarifi nasıl yapılır? Marul ve maydanozu yıkayın ve suyunu süzün. Bıçak yardımıyla çok ince doğrayın, doğranmış sebzeleri tuzlayın, suyunu sıkın ve karıştırın. Yarım saat dinlendirin. Zeytinyağı ve acı biberle servis edin.

Maydanoz tarator nasıl yapılır?

Maydanozu incecik kıyın ve bir kaseye koyun. Tahin, yoğurt, tuz, sarımsak, kimyon, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Daha sonra servis tabağına koyun. Üzerine acı biber ve zeytinyağı serpip servis edebilirsiniz.

Tarator nasıl yapılır?

Sos için ekmek kırıntılarını mutfak robotuna koyup incecik ezin. Daha sonra cevizleri ve limon suyunu ekmeğe ekleyin. Buzdolabında koyulaşmayı bekleyen tarator sosunu, dilerseniz ince kıyılmış dereotu ile birlikte, sıcak mezelerin yanında veya dip sos olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Tahin tarator nasıl yapılır?

Süzme yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın. Taratoru servis etmek istediğiniz tabağa yayın. Zeytinyağı ve acı biber ekleyin ve tadını çıkarın.

Tarator ne ile yenir?

Tarator, salatalara, kızartmalara ve haşlamalara; taratorlu balık, taratorlu köfte, taratorlu yaban turpu salatası gibi yemeklere gezdirilerek hem meze hem de sos olarak kullanılır. Tarator, Anadolu’ya özgü bir sos olup Anadolu’da yaygın olarak kullanılır.

Tarator hangi dilde?

I. (Yunanca Tarachton) [Kelime Türkçeden Arapçaya da geçmiştir] Ceviz, galeta unu, sarımsak, zeytinyağı ve sirkeden yapılan, deniz ürünleri ve bazı sebzelerle yenilen bir tür sos: Kızartmalarını kaşık kaşık yerlerdi, yanında da semizotu salatası Tarator (Refik H. Karay).

Kaç çeşit tarator vardır?

Havuç tarator, havuç kabak, tahin, mayonez, havuç ve kırmızı lahana, havuç ve pancar, salatalık gibi çeşitleri nelerdir?

Mutebbel nasıl yapılır?

Yoğurdu bir karıştırma kabına koyun ve tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Sonra közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları püre haline getirip yoğurda ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Servis etmek için bir tabağa koyup üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.

Hibes nasıl yapılır?

Hibeş nasıl hazırlanır: Tahini, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu sığ bir kaseye koyun. Karıştırarak limon suyunu azar azar ekleyin ve tahine karıştırın. Boza kıvamında bir karışım yapın. … Hibeş’i servis kasesine koyun ve masaya servis edin.

Paşa mezesi nasıl yapılır?

Paşa mezesi tarifi nasıl yapılır? Peyniri bir kaseye koyun ve çatalla ezin. Karıştırın. Doğranmış sarımsağı, ince çekilmiş cevizleri ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeler karıştığında hazırdır. Afiyet olsun.

Teretur nasıl yapılır?

TERETÜR MEZELERİ NASIL HAZIRLANIR!!! Yeşil suyunu bir kenara ayırıyoruz. Suyunu sıktığımız sebzelerin üzerine sarımsak sürüyoruz. Sonra tahin, limon suyu ve süzme yoğurdu ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırıyoruz. Mezelerimizi sunum tabağımıza yerleştiriyoruz ve istenirse üzerine az miktarda zeytinyağı gezdiriyoruz.

Yoğurda tahin katılır mı?

Meze tariflerinde tahin genellikle süzme yoğurtla karıştırılarak kullanılır. Limon ve zeytinyağlı soslara aromatik bir dokunuş katmak için salatalarda tercih edilir.

Hatay mezeleri nelerdir?

MEZESHUMUS.MUHAMMARA.SARMA’da acılı macun.ABAGANNUŞMÜTEBBEL.CEVİZ MEKDUS.YOĞURTLU SAKIZLI SUYU.Diğer ürünler…

Hibeş nasıl yapılır?

Hibeş nasıl hazırlanır: Tahini, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu sığ bir kaseye koyun. Karıştırarak limon suyunu azar azar ekleyin ve tahine karıştırın. Boza kıvamında bir karışım yapın. … Hibeş’i servis kasesine koyun ve masaya servis edin.

Mutebbel nasıl yapılır?

Yoğurdu bir karıştırma kabına koyun ve tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Sonra közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları püre haline getirip yoğurda ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Servis etmek için bir tabağa koyup üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.

Paşa mezesi nasıl yapılır?

Paşa mezesi tarifi nasıl yapılır? Peyniri bir kaseye koyun ve çatalla ezin. Karıştırın. Doğranmış sarımsağı, ince çekilmiş cevizleri ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeler karıştığında hazırdır. Afiyet olsun.

Pembe Sultan Mezesi Nasıl Yapılır?

Pembe Sultan tarifi nasıl yapılır? Yoğurdu, mayonezi, tuzu ve rendelenmiş sarımsağı bir kaseye koyun ve karıştırın. Ayrı bir yerde kırmızı lahanayı rendeleyin, suyunu sıkın, yoğurt karışımına ekleyin, karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort
Sitemap
son dakika haberleriCasibomholiganbetCasibominstagram takipçi satın al